Het Antroposofisch Spreekuur

Susanne Karwowski is naast regulier huisarts gecertificeerd antroposofisch huisarts en werkt 3 dagen per week.  Zij werkt als regulier huisarts met een antroposofische achtergrond. Er is helaas geen tijd voor een volwaardig antroposofisch huisartsen spreekuur

De individuele en ondersteunende benadering van ieder mens is gebaseerd op de ideeën van dr. Rudolf Steiner en de Nederlandse arts dr. Ita Wegman. In hun visie is de mens een wezen van geestelijke oorsprong dat zich op aarde verbindt met een lichaam en als burger van de geestelijke en de fysieke wereld zijn leven op aarde leeft. Vanuit deze visie biedt de antroposofische gezondheidszorg therapie en geneesmiddelen.

Visie op ziekte

Ziekte kan worden gezien als onderdeel van ieders unieke ontwikkelingsproces en na een goede afloop voel je je eerder beter (‘herboren’) dan ‘weer de oude’. De antroposofische gezondheidszorg richt zich ook op de gezonde mens die gezond wil blijven. Goede voeding en beweging horen daarbij, net als bijvoorbeeld de zorg voor een beter milieu en voldoende rust.

Specialisme

Antroposofische artsen behalen hun reguliere artsendiploma aan een universiteit en hebben zich daarna gespecialiseerd in de antroposofische geneeskunst.
Zij verruimen de reguliere geneeskunde tot een meer holistische benadering van de mens, met aandacht voor lichaam, ziel en geest. Samenwerking met beroepstherapeuten en andere betrokkenen is voor hen vanzelfsprekend.

Nauwe samenwerking met reguliere zorg

De antroposofische gezondheidszorg is geen vorm van gezondheidszorg die de reguliere gezondheidszorg overbodig maakt. Integendeel, op tal van terreinen maken antroposofische artsen bij het kiezen van therapieën, behandelingen en geneesmiddelen gebruik van het brede aanbod uit de reguliere zorg. Maar dankzij de antroposofische gezondheidszorg wordt het voor de patiënt mogelijk die zorg te krijgen die het beste aansluit bij de individuele aanpak van zijn gezondheidsproblemen.

Schrijf je vandaag nog in en geniet van de voordelen van Huisartsen Noorderhaven:

Inschrijven